Şuruplu Tatlılar
Şerbet, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzet unsurlarından biri. Şeker, su ve limon suyunun kaynatılmasıyla hazırlanan bu özel karışım, tatlılara benzersiz bir tat ve nem veriyor. Şuruplu tatlılar, Osmanlı mutfağından bugüne kadar gelen geleneksel lezzetler.
Baklava
İncecik yufka katmanları arasında dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı, üzerinde altın rengi şerbet. Baklava, Türk mutfağının en ünlü tatlısı. Her katmanı özenle açılan yufka, tereyağı ile yağlanıp fırında kızartılıyor. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülüyor.
Künefe
Tel kadayıf içinde taze peynir, üzerinde kızgın şerbet. Hatay yöresine özgü bu tatlı, sıcak servis ediliyor. İnce telli kadayıf, tuzsuz peynirle doldurulup tavada kızartılıyor. Üzerine kaynar şerbet dökülerek servis ediliyor.
Kadayıf
İnce telli hamur, içinde ceviz ya da fıstık, üzerinde şerbet. Kadayıf, özel bir makine ile ince teller halinde çekilen hamurdan yapılıyor. İçine dövülmüş ceviz ya da fıstık konup rulo halinde sarılıyor ve fırında pişiriliyor.
Revani
İrmikli kek, üzerinde şerbet. Revani, irmik, yumurta ve şekerle hazırlanan hafif bir kek. Fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekene kadar bekletiliyor.
Şekerpare
Bademli hamur topları, üzerinde şerbet. Şekerpare, badem unu ve irmikle hazırlanan küçük hamur topları. Fırında pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülüp soğutuluyor.
Tulumba
Hamur çubukları, kızartıldıktan sonra şerbet içine batırılıyor. Tulumba, özel bir sıkma torbası ile şekil verilen hamurun kızartılmasıyla yapılıyor. Sıcakken şerbet içine batırılarak şerbeti çekmesi sağlanıyor.